Antena 3 CNN Externe Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară pe măsură ce infecțiile cu COVID-19 cresc

Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară pe măsură ce infecțiile cu COVID-19 cresc

Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrarea în țară, împreună cu un certificat COVID valabil, începând de vineri, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății.

Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară pe măsură ce infecțiile cu COVID-19 cresc
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Ian 2022   •   21:18

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Țara a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200 de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme.

Conform regulilor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări.

Grecia este pe listă. Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei.

Anterior, ministrul bulgar de externe, Teodora Genchovska, în vârstă de 50 de ani, a fost testat pozitiv la un test PCR pentru COVID-19 și va rămâne sub supraveghere medicală, a anunțat biroul de presă al ministerului. Este complet vaccinată, potrivit Reuters.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close