Antena 3 Externe Cabinele telefonice din Praga au un VIITOR STRĂLUCIT. Nu o să-ţi vină să crezi în ce au fost TRANSFORMATE

Cabinele telefonice din Praga au un VIITOR STRĂLUCIT. Nu o să-ţi vină să crezi în ce au fost TRANSFORMATE

10 Ian 2014   •   17:10
Cabinele telefonice din Praga au un VIITOR STRĂLUCIT. Nu o să-ţi vină să crezi în ce au fost TRANSFORMATE

Doi tineri cehi au decis să ofere o viaţă nouă vechilor cabine telefonice din Praga, căzute în desuetudine din cauza boomului telefoniei mobile, prin transformarea lor în mini-biblioteci, informează AFP.
   
Prima dintre ele a fost inaugurată, joi, într-un spital din Praga, capitala cehă.
   
Pe rafturile instalate în această cabină vopsită în roşu, pacienţii din spitalul IKEM vor putea găsi cărţi de toate genurile, scrise de autori diverşi, de la John Grisham la John Galsworthy.


   Foto: http://shredoftruth.com

Monika Serbusova, în vârstă de 27 de ani, coautoare a acestui proiect alături de un coleg, spune că s-a inspirat dintr-un proiect similar din Marea Britanie.

Cei doi au obţinut sprijinul unui operator local de telefonie şi au amenajat acele biblioteci în miniatură cu ajutorul prietenilor şi colegilor lor.
   
"Vărul meu, care urmează cursurile unei şcoli tehnice, ne-a spus cum să montăm etajerele, bunica mea ne-a adus un sac plin cu cărţi, aruncate de proprietarii din blocul ei", a spus Monika Serbusova.
   
Organizatorii dispun pentru acest proiect de 700 de cărţi pe care le-au primit cadou.
   
"Planul constă în instalarea la Praga a nouă cabine transformate în mini-biblioteci, pentru a vedea dacă acestea au succes în rândul publicului", a declarat Lucie Jungmannova, purtătoare de cuvânt a operatorului Telefonica Czech Republic, care administrează peste 13.000 de cabine telefonice pe teritoriul acestei ţări.
 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close