Antena 3 CNN Externe Căldura ucide! Peste 1000 de oameni au murit în India din cauza caniculei

Căldura ucide! Peste 1000 de oameni au murit în India din cauza caniculei

aaaaaaa.jpg
de S.T.    |    27 Mai 2015   •   08:24
Bilanţul victimelor valului de căldură din India a ajuns la 1.118 morţi, cele mai afectate state fiind Andhra Pradesh şi Telangana, situate în sud-estul ţării, relatează BBC News Online.
   
Cele mai multe victime au fost înregistrate în statul Andhra Pradesh, unde 852 de persoane au murit din cauza căldurii. De asemenea, alte 266 de persoane au murit din cauza căldurii în statul Telangana.
   
Ultimul bilanţ anunţa peste 700 de morţi.
   
Cea mai mare temperatură - de 47 de grade Celsius - a fost înregistrată luni la Angul, în Odisha, potrivit lui B. P. Yadav, directorul Departamentului meteorologic indian (IMD).
   
Temperaturi ridicate sunt aşteptate şi în următoarele două zile, a avertizat IMD marţi.
   
În afară de statele Andhra Pradesh şi Telangana, capitala New Delhi, statul vecin Haryana, provincia deşertică Rajasthan şi alte câteva regiuni din centru şi est sunt afectate, de asemenea, de valul de căldură.

Multe dintre victime sunt săraci, cerşetori şi persoane fără adăpost, dar şi muncitori în construcţii, care lucrează pe şantiere expuşi în mod direct caniculei.
     
Valurile de căldură sunt obişnuite în India, iar potrivit unor studii ele urmează să devină mai intense şi mai mai frecvente.

×
Subiecte în articol: India căldură canicula morti val de caldura
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close