Antena 3 CNN Externe Canada înscrie Iranul şi Siria pe "lista entităţilor care susţin terorismul"

Canada înscrie Iranul şi Siria pe "lista entităţilor care susţin terorismul"

Canada înscrie Iranul şi Siria pe "lista entităţilor care susţin terorismul"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Sep 2012   •   09:26

Canada a anunţat că a înscris, vineri, nu numai Iranul, ci şi Siria pe lista entităţilor "care susţin terorismul", relatează AFP.
   
Această precizare a fost făcută de Ministerul canadian de Externe la câteva ore după anunţul privind suspendarea relaţiilor diplomatice cu Iranul, expulzarea tuturor diplomaţilor iranieni aflaţi în post la Ottawa şi înscrierea Republicii islamice Iran pe lista respectivă.
   
"Canada este hotărâtă să lupte împotriva terorismului internaţional şi să oblige responsabilii de acte teroriste şi pe cei care îi susţin să răspundă pentru actele lor", a declarat Baird, potrivit unui comunicat.
   
"Ameliorarea capacităţii de rezistenţă la terorism este o prioritate pentru Guvernul nostru", a subliniat la rândul său Toews. "Canada recunoaşte victimele terorismului şi le oferă mijloace de a obţine dreptate".
   
Legea canadiană privind "justiţia pentru victimele actelor de terorism" le permite acestora din urmă să "acţioneze în justiţie responsabilii de acte teroriste şi pe cei care îi susţin, inclusiv statele străine înscrise pe lista întocmită de Guvern, pentru pierderile şi pagubele suferite în urma unui act terorist, indiferent unde în lume", precizat comunicatul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close