Antena 3 CNN Externe Caniculă în emisfera sudică. Zeci de mii de persoane sunt afectate. Valul de căldură a afectat rețeaua de electricitate

Caniculă în emisfera sudică. Zeci de mii de persoane sunt afectate. Valul de căldură a afectat rețeaua de electricitate

Caniculă în emisfera sudică. Zeci de mii de persoane sunt afectate. Valul de căldură a afectat rețeaua de electricitate
25 Ian 2019   •   13:14

Zeci de mii de persoane din oraşul Melbourne au fost afectate vineri de o pană de curent masivă, care a durat câteva ore, problema fiind se pare cauzată de utilizarea intensivă a dispozitivelor de aer condiţionat în condiţiile în care sud-estul Australiei se confruntă cu un val de caniculă extrem.

Temperatura la Melbourne, un oraş cu aproximativ 5 milioane de oameni, capitala statului Victoria, a urcat vineri până la 42,8 de grade, însă în unele zone de la periferie s-au înregistrat temperaturi de până la 46 de grade, informează agenţia Bloomberg.

La un moment dat, din cauza consumului ridicat de energie electrică, aproximativ 30,000 de locuinţe şi afaceri au rămas fără curent timp de două ore.

Însă recordul de cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată într-un oraş major din Australia a fost atins joi în Adelaide, când mercurul în termometre a urcat până la 46,6 grade.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: canicula val de caldura
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close