Antena 3 CNN Externe Un oraș din Italia oferă case vechi la 1 euro

Un oraș din Italia oferă case vechi la 1 euro

Orașul Biccari vinde case dărăpănate la prețul de 1 euro, dar are și oferte avantajoase pentru locuințe ce pot fi ocupate imediat, transmite CNN.

Un oraș din Italia oferă case vechi la 1 euro
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    31 Ian 2021   •   18:52

Prețurile locuințelor goale la cheie încep de la 7.500 de euro, iar cele mai multe se vând pentru sume cuprinse între 10.000 și 13.000 de euro.

Primarul Gianfilippo Mignogna încearcă să își salveze orașul în acest fel, după ce ani de zile oamenii au plecat spre orașe mai mari din Italia.

”Suntem abia 2.000 de rezidenți”, a declarat primarul pentru CNN. ”Depopularea este o rană deschisă, un fenomen constant. Localnicii continuă să plece și, deși majoritatea se întorceau în timpul verii, acum nu mai fac acest lucru. Multe case locuibile sunt goale.”

Case de vânzare cu 1 euro în Italia

Primarul spune că vrea să recupereze clădirile pe care oamenii le-au abandonat. Există aproximativ o duzină de case la 1 euro și 20 de case superioare disponibile. Cei care se mulțumesc cu o locuință dărăpănată de 1 euro trebuie să depună o garanție de 3.000 de euro care va fi returnată după finalizarea lucrărilor, în termen de trei ani.

Biccari este înconjurat de munții Daunia, de păduri și de pășuni.

×
Subiecte în articol: Gianfilippo Mignogna Italia Biccari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close