Antena 3 Externe Ce se întâmplă cu românii în Catalonia independentă

Ce se întâmplă cu românii în Catalonia independentă

04 Oct 2017   •   08:40
Ce se întâmplă cu românii în Catalonia independentă
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3

Referendumul de duminică din Catalonia s-a soldat cu lupte de stradă şi peste 840 de răniţi. Cu o rată de participare de 42% dintr-un electorat de peste 5,3 milioane de oameni, independenţa Cataloniei a fost votată cu un scor de 90%, potrivit click.ro.

În Catalonia trăiesc aproximativ 110.000 de români care privesc cu îngrijorare tensiunile din regiune. Independenţa Cataloniei înseamnă ieşirea acesteia din UE şi românii vor avea nevoie de paşaport pentru a intra pe teritoriul noului stat format, care nu va fi recunoscut de UE.

Asigurările de Sănătate, contractele de muncă şi sistemul de înscriere în registrele de evidenţa populaţiei se vor modifica în conformitate cu normele adoptate de noul guvern.

Pentru o perioadă nedeterminată, expaţii care trăiesc în Catalonia vor avea probleme cu vânzarea, cumpărarea şi înmatricularea maşinilor, internarea în spitale şi semnarea contractelor de închiriere a locuinţelor.

În Catalonia trăiesc 7,5 milioane de oameni. Independenţa va putea fi exprimată miercuri sau joi, când parlamentul catalan se reuneşte.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close