Antena 3 CNN Externe Cel mai căutat terorist grec a fost împuşcat şi reţinut pe străzile din Atena. Doi turişti au fost răniţi în schimbul de focuri

Cel mai căutat terorist grec a fost împuşcat şi reţinut pe străzile din Atena. Doi turişti au fost răniţi în schimbul de focuri

Cel mai căutat terorist grec a fost împuşcat şi reţinut pe străzile din Atena. Doi turişti au fost răniţi în schimbul de focuri
16 Iul 2014   •   18:31

Cel mai căutat terorist grec, Nikos Maziotis, a fost reţinut de membrii trupelor speciale de intervenţie ale poliţiei elene, în timpul unei tentative de jaf la un magazin de bijuterii din centrul Atenei.

Anterior, autorităţile elene au anunţat că oferă o recompensă de un million de euro persoanelor care vor ajuta la prinderea lui Maziotis.

Aşa cum relatează presa locală, teroristul a fost imobilizat după un schimb de focuri, în urma căruia, pe lângă cel căutat de poliţiştii, au mai fost răniţi doi turişti şi un poliţist.


Nikos Maziotis este liderul grupării radicale de stânga Lupta Revoluţionară. El este acuzat de complicitate la uciderea a doi membri ai partidului elen de extremă dreapta Zori Aurii.
De asemenea, el este acuzat de atacul cu grenadă asupra ambasadei americane de la Atena şi a bombei amplasate la Bursa de Valori din capitala greacă.

×
Subiecte în articol: grecia, atena
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close