Antena 3 CNN Externe Cel mai mare premiu din istorie pus în joc la o loterie. În SUA, febra jocului atinge apogeul

Cel mai mare premiu din istorie pus în joc la o loterie. În SUA, febra jocului atinge apogeul

Febra loteriei a crescut puternic în SUA, după ce Jackpot-ul Powerball a ajuns la o cotaţie record.

Cel mai mare premiu din istorie pus în joc la o loterie. În SUA, febra jocului atinge apogeul
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    07 Noi 2022   •   11:51

Jackpot-ul Powerball din SUA a crescut la 1,9 miliarde de dolari, devenind cel mai mare premiu din istoria lumii. 

”La fel ca în restul Americii și în lume, cred că suntem cu toții dornici să aflăm când va fi câștigat în cele din urmă acest jackpot istoric. Pe măsură ce entuziasmul continuă, am dori să reamintim jucătorilor că Powerball a fost conceput pentru a fi o formă de divertisment distractivă și relativ ieftină. Vă rugăm să vă conștientizați șansele și să jucați în limitele voastre. Este nevoie de un singur bilet pentru a câștiga”, a declarat Drew Svitko, președintele grupului de produse Powerball și directorul executiv al loteriei din Pennsylvania, potrivit Axios.

Numerele câștigătoare la extragere au fost 28, 45, 53, 56 și 69 cu un Powerball roșu de 20.

În ciuda faptului că nimeni nu a câștigat jackpotul, peste 10,9 milioane de bilete au câștigat premii în bani în valoare totală de 102,2 milioane USD la extragerea din 5 noiembrie, potrivit Powerball.

16 bilete s-au potrivit cu cinci bile albe pentru a câștiga 1 milion de dolari, iar un bilet din Kentucky a câștigat un premiu de 2 milioane de dolari prin potrivirea tuturor celor cinci bile albe și incluzând opțiunea Power Play.

219 de bilete la nivel național au câștigat un premiu de 50.000 USD, iar 51 de bilete au câștigat un premiu de 150.000 USD.

Jackpotul record de 1,9 miliarde de dolari

Potrivit CNN, unul dintre motivele pentru care s-a ajuns la un jackpot record de 1,9 miliarde de dolari la extragerea Powerball de luni seară este recenta serie de majorări ale ratei dobânzii de la Rezerva Federală. Plus reportarea consecutivă a premiului de la o săptămânî la alta. 

1,9 miliarde de dolari este suma pe care o vor primi câștigătorii, ceea ce implică efectuarea a 30 de plăți egale de aproximativ 63 de milioane de dolari, repartizate în următorii 29 de ani.

Valoarea netă a acestui premiu este de fapt de 929,1 milioane de dolari.

Timothy Schulz, care a câştigat la Loto 28 de milioane de dolari în 1999, iar acum găzduieşte un podcast despre loterie, a declarat pentru CNN că un astfel de premiu îţi dă viaţa peste cap în cel mai suprarealist mod posibil. El a recomandat viitorilor câştigători să rămână anonimi şi să îşi angajeze consilieri care să îi ajute în investirea banilor. 

×
Subiecte în articol: SUA loterie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close