Antena 3 CNN Externe Ceremonii de Crăciun emoţionante la Vatican, Bethleem şi Nazareth

Ceremonii de Crăciun emoţionante la Vatican, Bethleem şi Nazareth

Ceremonii de Crăciun emoţionante la Vatican, Bethleem şi Nazareth
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Dec 2011   •   12:44

Milioane de creştini din toată lumea au sărbătorit, în această noapte, Naşterea Mântuitorului. Ca în fiecare an, cele mai emoţionante ceremonii au avut loc în bazilica Sfântul Petru de la Vatican, centrul mondial al bisericii catolice, şi în Ţara Sfântă, acolo unde a venit pe lume Iisus.

Suveranul pontif a intrat apoi în uriaşa bazilică pe care a străbătut-o pe o platformă mobilă, ca o concesie pentru vârsta sa înaintată. În predica sa, Benedict al Şaisprezecelea i-a chemat pe credincioşi să se roage pentru cei săraci şi suferinzi şi să nu se lase furaţi de strălucirea falsă a societăţii de consum.

"Astăzi, Crăciunul a devenit o sărbătorire comercială, ale cărei scânteieri ascund misterul umilinţei lui Dumnezeu, care, la rândul ei, ne invită şi pe noi la umilinţă şi modestie", a spus acesta.

Potrivit tradiţiei, Papa îşi va rosti, astăzi, din balconul catedralei, binecuvântarea "Urbi et Orbi", însoţită de urări de Crăciun în mai multe limbi.

În oraşul Naşterii Mântuitorului, Bethleem, slujba de la miezul nopţii a fost celebrată de patriarhul latin al Ierusalimului, cel mai înalt prelat catolic din Ţara Sfântă. Alături de câteva mii de creştini localnici şi turişti, la liturghie a asistat şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas.

În predica sa, patriarhul a abordat şi subiectul sensibil al procesului de pace cu Israelul, care, în opinia sa, le-a lăsat palestinienilor "gustul amar al promisiunilor nerespectate".

O liturghie solemnă a fost celebrată şi în oraşul israelian Nazareth, unde, potrivit tradiţiei biblice, au trăit părinţii lumeşti ai lui Iisus, iar Fecioara Maria a primit Buna Vestire.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close