Antena 3 CNN Externe Țara cu cele mai dure restricții anunță primul caz de Omicron

Țara cu cele mai dure restricții anunță primul caz de Omicron

China a confirmat astăzi primul caz de infectare cu varianta Omicron.

Țara cu cele mai dure restricții anunță primul caz de Omicron
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Dec 2021   •   23:29

Autoritățile din orașul nordic Tianjin au confirmat infectarea cu Omicron unei persoane care a intrat în țară dintr-o locație nedezvăluită, potrivit cotidianului Tianjin Daily.

Pacientul asimptomatic a fost testat pozitiv pentru COVID-19, înainte ca testele suplimentare „să confirme detectarea variantei Omicron”, se arată în raport, adăugând că persoana este tratată izolat la spital.

Această infectare a apărut într-un moment în care sute de mii de oameni din principala provincie chineză Zhejiang sunt cufundate în carantină pe fondul unui focar recent de COVID, statul suspendând operațiunile comerciale, întrerupând zborurile și anulând evenimente.

Provincia a raportat 74 de cazuri locale cu simptome confirmate pe 12 decembrie, au arătat astăzi datele oficiale, aproape dublu față de 38 de cazuri din ziua precedentă, ridicând la 173 totalul de când provincia a început să raporteze cazuri pentru cel mai recent focar.

Cea mai populată națiune din lume este în alertă maximă pentru potențiale focare, în timp ce se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în februarie.

Agențiile de control al bolilor afiliate Consiliului de Stat au ordonat protocoale mai puternice împotriva virusului în orașe-port precum Tianjin, care se află la aproximativ 87 de mile de capitală, pentru a preveni transmiterea Omicron.

Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, făcând vaccinurile mai puțin eficiente, dar provocând simptome mai puțin severe, a declarat duminică Organizația Mondială a Sănătății, subliniind în același timp că datele rămân incomplete.

În China, noile infectări au scăzut datorită unei combinații de restricții stricte la frontieră, teste în masă și lockdownuri.

Țara a înregistrat luni 101 cazuri noi de COVID-19, inclusiv 21 de infecții importate, potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate.

În ciuda numărului relativ mic de cazuri noi în China față de Regatul Unit, un mic focar în trei orașe din provincia Zhejiang - Ningbo, Shaoxing și Hangzhou - a declanșat restricții și carantine pe scară largă.

Peste jumătate de milion de oameni din Zhejiang au fost plasați în carantină în unități centralizate, a declarat luni un oficial din provincie în domeniul sănătății.

Provincia de coastă are o populație de 64,6 milioane de locuitori.

Focarul se dezvolta cu o viteză „relativ rapidă”, în timp ce situația la nivel național era în mare parte stabilă, a declarat sâmbătă oficialul Comisiei Naționale de Sănătate Wu Liangyou.

Înainte de acest nou focar, Zhejiang - care găzduiește o legiune de întreprinderi mici și mijlocii, a raportat un singur caz local în 2021.

Peste o duzină de companii cotate la bursă chineză au declarat că au suspendat producția în anumite părți din Zhejiang din cauza restricțiilor înăsprite de COVID-19.

Focarele din zeci de orașe chineze în acest an au rămas mai mici decât multe din străinătate, dar guvernelor locale li s-a spus să se asigure că infecțiile sunt detectate și limitate cât mai curând posibil pentru a preveni răspândirea, declanșând restricții care au dus la perturbări ocazionale ale călătoriilor și turismului.

Pe lângă cele 74 de infecții simptomatice locale din Zhejiang, provincia Shaanxi și regiunea de nord a Chinei a Mongoliei Interioare au raportat duminică unul și, respectiv, cinci cazuri locale.

Începând cu 12 decembrie, China continentală avea 99.780 de cazuri simptomatice, inclusiv cele venite din străinătate. Numărul morților a rămas neschimbat la 4.636.

×
Subiecte în articol: China omicron COVID-19 infectări pandemie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close