Antena 3 CNN Externe China va interzice fumatul în locurile publice, nu şi la locurile de muncă

China va interzice fumatul în locurile publice, nu şi la locurile de muncă

China va interzice fumatul în locurile publice, nu şi la locurile de muncă
24 Mar 2011   •   12:16

China urmează să introducă o lege prin care să interzică fumatul în majoritatea locurilor publice. Conform Ministerului Sănătăţii, noua lege va intra în vigoare de la 1 mai în locurile publice, printre care autobuzele, restaurantele şi barurile. Există şi o excepţie - fumatul va fi permis la locurile de muncă.

Aproape un sfert din populaţia Chinei este fumătoare şi peste un milion de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor relaţionate cu fumatul. Această cifră reprezintă o cincime din totalul mondial al cazurilor de deces cauzate de fumate, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Noua lege care se aplică celor peste 300 de milioane de fumători din China a fost salutată de activişti. Aceştia consideră însă că guvernul nu s-a mişcat suficient de rapid pentru a reduce fumatul în ţară. Până acum, Ministerul Sănătăţii interzisese fumatul doar în spitale.

Noua lege prevede şi interzicerea automatelor de ţigări în locurile publice şi o campanie agresivă prin care să se avertizeze cu privire la pericolele fumatului. Autorităţile nu au anunţat până în acest moment dacă şi care vor fi sancţiunile pentru cei ce se abat de la regulă.


×
Subiecte în articol: fumat China
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close