Antena 3 CNN Externe Ce s-a aflat despre cei îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, după alungarea rușilor din oraș

Ce s-a aflat despre cei îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, după alungarea rușilor din oraș

Majoritatea oamenilor îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, în Ucraina, sunt civili.

Ce s-a aflat despre cei îngropați în cimitirul improvizat de la Izium, după alungarea rușilor din oraș
Sursa foto: Twitter @Wh0Know5
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   14:52

O declarație în acest sens a fost făcută vineri de șeful poliției, Igor Kilmenko.

Anterior, autoritățile ucrainene au anunțat că au descoperit o groapă comună cu 450 de cadavre în Izium și au afirmat că aceasta este o dovadă a crimelor de război comise de trupele ruse.

Moscova nu replicat încă acuzațiilor aduse.

"La o estimare preliminară, sunt civili. Deși avem informații că acolo sunt (îngropați) soldați, încă nu am recuperat nici măcar un militar", a precizat Igor Klimenko.

Cimitirul improvizat, în care s-ar afla îngropate peste 400 de persoane, a fost localizat după eliberarea orașului de către forțele ucrainene.

Fotografii din locație, în care sunt vizibile numeroase cruci de lemn, au apărut pe rețelele sociale.

Izium s-a aflat sub ocupație rusească luni de zile, dar a fost recucerit în timpul contraofensivei lansate de Kiev în ultimele săptămâni.

Zelenski anunță găsirea a sute de morminte la Izium

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat faptul că a fost găsit un "loc de înmormântare în masă" în orașul pe care l-a vizitat miercuri.

El a precizat că "informații clare și verificate" vor fi distribuite în cursul zilei de vineri.

"Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusească", a declarat Volodimir Zelenski în ultimul său discurs adresat națiunii.

O imagine difuzată de un consilier al președintelui ucrainean arată mai multe cruci de lemn pe movilele din pământ, înconjurate de copaci.

"O înmormântare în masă a fost descoperită în Izium, regiunea Harkov. Procedurile corespunzătoare au început. Toate cadavrele vor fi exhumate și trimise pentru examinare medico-legală. Rusia este o țară de criminali. Un stat sponsor al terorismului", a declarat Andrei Yermak, șef al Biroului prezidențial ucrainean.

×
Subiecte în articol: Izium cimitir civili Igor Klimenko
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close