Antena 3 CNN Externe Consiliul European: România va avea un singur scaun la reuniunea informală de miercuri

Consiliul European: România va avea un singur scaun la reuniunea informală de miercuri

Consiliul European: România va avea un singur scaun la reuniunea informală de miercuri
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Mai 2012   •   22:28

Un purtător de cuvânt al Consiliului European a declarat că va exista un singur scaun pentru reprezentantul României cu ocazia reuniunii informale de miercuri, relatează site-ul EurActiv.com, potrivit Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla dacă atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta vor veni la summitul informal de la Bruxelles, programat miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului European, Jesus Carmona, a explicat că cei doi lideri vor primi permisiunea de a intra în clădire, dar, în sala de şedinţe, va fi un singur scaun pentru reprezentantul României.

"Ei vor trebui să decidă cine va sta pe scaunul" destinat României, a explicat Carmona, insistând că oficialii UE nu vor arbitra aceste disensiuni.

Jesus Carmona a subliniat că un singur reprezentant român va putea asista la discuţiile din cadrul summitului informal, celălalt lider de la Bucureşti neavând dreptul să stea nici măcar în rândul al doilea în sală şi nici să facă declaraţii.

Premierul Victor Ponta a solicitat Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să organizeze un plen comun în care Parlamentul să decidă mandatul pentru Consiliul European şi pe cel pe care îl consideră îndreptăţit să reprezinte România la summitul din 28 iunie. Anunţul a fost făcut după şedinţa de luni a liderilor USL.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Consiliul European parlament
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close