Antena 3 CNN Externe Un copil de 12 ani a murit după ce s-a jucat ore în șir un joc video pe telefon, pe care îl joacă milioane de tineri în toată lumea

Un copil de 12 ani a murit după ce s-a jucat ore în șir un joc video pe telefon, pe care îl joacă milioane de tineri în toată lumea

Un adolescent de 12 ani a făcut infarct și a murit după ce s-a jucat mai multe ore un joc video pe telefon. Părinții l-au găsit inconștient în camera lui, cu jocul rulând pe telefon. Autoritățile fac apel la părinți să monitorizeze cu atenție activitatea online a copiilor lor.

Un copil de 12 ani a murit după ce s-a jucat ore în șir un joc video pe telefon, pe care îl joacă milioane de tineri în toată lumea
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2020   •   17:15

Băiatul de 12 ani, din Egipt, obișnuia să petreacă multe ore conectat în jocuri video pe telefon. Era pasionat de PUBG, un joc on-line, extrem de popular printre tineri, inclusiv în România. Ultima oară, activitatea de gaming prelungit i-a fost fatală copilului. Părinții băiatului spun că l-au găsit inconștient în camera sa cu jocul rulând pe telefon.

Alertați, au chemat ambulanța și copilul a fost transporat de urgență la spital.

În urma investigațiilor făcute, medicii au declarat că adolescentul suferise un infarct și ar fi decedat înainte să ajungă la spital.

Băiatul era și supraponderal, iar infarctul s-ar fi produs din cauza creșterii accelerate a tensiunii arteriale, spun reprezentanții Departamentului de Urgenţă al Direcţiei de Sănătate din spitalul Al-Salam din Port Said, Egipt

Potrivit presei locale egiptene, după acest tragic incident, Centrul Al-Azhar a emis un avertisment cu privire la riscurile și dependențele la care sunt expuși copiii.

Specialiștii spun că, deși par accesibile și şsor de folosit, jocurile video integrează metode psihologice complexe de manipulare pentru a încuraja dependența, violența și nevoia de validare, explorând mai ales, partea competitivă.

În paralel, autoritățile fac apel la părinți și profesori să conștientizeze riscurile și să monotorizeze cu atenție activitățile online a copiilor pentru a evita asemenea incidente.

În cazul adolescentului decedat procurorii egipteni au deschis o anchetă.

 

 

×
Subiecte în articol: copil alegeri legislative
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close