Antena 3 CNN Externe Corlăţean: România nu a primit nicio reacţie negativă sau reticentă la reuniunea din Cipru

Corlăţean: România nu a primit nicio reacţie negativă sau reticentă la reuniunea din Cipru

Corlăţean: România nu a primit nicio reacţie negativă sau reticentă la reuniunea din Cipru
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Sep 2012   •   19:15

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost primit bine, fără niciun fel de reproşuri sau critici, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care se desfăşoară astăzi şi mâine în Cipru, a spus demnitarul, vineri, la Antena 3.

"Vă spun foarte onest, n-am avut niciun fel de reacţie negativă, reticentă în discuţiile cu miniştri de externe olandez, spaniol, italian. Urmează să mai am o întâlnire cu ministrul german. Nu am simţit reticenţă, din contră am fost foarte bine primit", a afirmat vineri ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

De asemenea, Corlăţean a mai precizat că România şi-a îndeplinit în mare parte cele 11 puncte de pe lista trimisă la Comisia Europeană.

"Este important demersul premierului Victor Ponta, care a transmis la Comisia Europeană cele 11 puncte care sunt în mare parte rezolvate", a adăugat ministrul Corlăţean, la Antena 3.

Declaraţiile lui Corlăţean vin după ce, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a spus că Uniunea Europeană a reuşit să împiedice apariţia comportamentelor nedemocratice în România.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, participă în perioada 7 – 8 septembrie la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (tip Gymnich), care se desfăşoară la Paphos, în Cipru.
 
Dezbaterile din cadrul reuniunii vizează o serie de subiecte aflate în legătură directă cu dosarele de politică externă de pe agenda europeană: apa ca resursă strategică şi problemă de politică externă, educaţia în contextul reconstrucţiei post-conflict, precum şi alte subiecte de actualitate de pe agenda internaţională.
 
Ministrul Titus Corlăţean va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din state membre UE, ocazie cu care va realiza o trecere în revistă a subiectelor de interes de pe agenda europeană şi cea bilaterală.
 
Reuniunile de tip Gymnich sunt organizate de două ori pe an, de către statul care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Reuniunile de acest tip sunt denumite Gymnich, după numele castelului din Germania unde în 1974, în timpul preşedinţiei germane a Consiliului UE, a avut loc prima întâlnire de acest fel.






×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close