Antena 3 CNN Externe Cel mai mare producător mondial de mănuşi din latex a închis jumătate din fabrici, după ce mii de angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID

Cel mai mare producător mondial de mănuşi din latex a închis jumătate din fabrici, după ce mii de angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID

Distribuţia mănuşilor de latex, vitale în pandemie, este deficitară după ce gigantul malaezian Top Glove, cel mai mare producător la nivel mondial, a închis aproape jumătate din fabrici. Măsura a fost luată după ce mii de angajaţi s-au infectat cu noul coronavirus.

Cel mai mare producător mondial de mănuşi din latex a închis jumătate din fabrici, după ce mii de angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    25 Noi 2020   •   16:15

Compania, a cărei cifră de afaceri a explodat de la începutul pandemiei, se află în imposibilitatea de a onora toate comenzile. După ce 2.453 dintre angajaţi au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, Top Glove a oprit temporar producția în 28 de fabrici situate în Kuala Lumpur, informează Daily Mail

Ministerul Sănătății din Malaezia a anunțat, marți, 1.511 cazuri noi în zona Shah Alam, fără a preciza însă câte sunt din rândul muncitorilor Top Glove. În luptă cu acest focar, cel mai mare din Malaezia de la începutul epidemiei, autoritățile au înconjurat cu garduri de sârmă ghimpată căminele în care stau angajații. Guvernul a dispus liniilor de producţie, iar toți angajații vor fi testați și carantinați. 

Top Glove a transmis printr-un comunicat că va coopera pe deplin cu autoritățile de resort în implementarea măsurilor. Până în prezent 5.700 de angajați au fost deja testați, urmând și restul. 

Cu acest focar, Malaezia a atins o cifră record de 2.188 îmbolnăviri zilnice, bilanțul de la debutul crizei sanitare ajungând la 58.847. 

Două treimi din mănuşile de latex de pe mapamond

Cu un total de 47 de fabrici, dintre care 41 în Malaezia,Top Glove produce două treimi din mănuşile de latex de uz medicinal din întreaga lume, având o capacitate anuală de peste 70 de miliarde de mănuși. Numărul total de angajaţi ai companiei este de aproximativ 16.000. 

Producția Top Gloves a scăzut marţi cu 7,5%, și cu încă 3% miercuri, dar conducerea companiei a dat asigurări că nu se va crea un deficit pe piaţă și nici nu vor fi probleme cu aprovizionarea.

×
Subiecte în articol: mănuşi de latex Malaezia
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close