Antena 3 CNN Externe Cutremur pe bursă, după declararea independenţei de către Catalonia

Cutremur pe bursă, după declararea independenţei de către Catalonia

Cutremur pe bursă, după declararea independenţei de către Catalonia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Oct 2017   •   18:49

Acţiunile companiilor listate la Bursa de la Madrid şi-au accelerat pierderile, randamentele obligaţiunilor guvernamentale spaniole pe zece ani sunt la un nivel ridicat, iar euro s-a depreciat faţă de dolar, după ce, vineri, Parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independenţa de Spania a regiunii, transmite Reuters. 

Indicele IBEX 35 a scăzut cu 2,1% vineri, la cel mai redus nivel din ultimele patru zile, diferenţa dintre costurile obligaţiunilor spaniole şi germane pe zece ani s-a adâncit la 120 de puncte de bază, cel mai mult în ultimele patru zile, în timp ce euro s-a depreciat cu 0,5%, la 1,159 dolari. 

Parlamentul catalan a votat vineri o rezoluţie în care proclamă regiunea un "stat independent luând forma unei republici", o ruptură fără precedent în Spania. La rândul său, şeful Guvernului spaniol Mariano Rajoy a reacţionat imediat pe Twitter, promiţând că va "restaura legalitatea" în Catalonia, iar Senatul de la Madrid l-a autorizat să suspende autonomia acestei provincii. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close