Antena 3 CNN Externe Descoperirea TULBURĂTOARE, după ce tânărul a fost EXECUTAT din ordinul judecătorilor. Dovada că verdictul era greşit

Descoperirea TULBURĂTOARE, după ce tânărul a fost EXECUTAT din ordinul judecătorilor. Dovada că verdictul era greşit

Descoperirea TULBURĂTOARE, după ce tânărul a fost EXECUTAT din ordinul judecătorilor. Dovada că verdictul era greşit
de O.P.    |    16 Dec 2014   •   10:33

China a recunoscut luni ca a executat in 1996 un tanar, la varsta de 18 ani, pentru o crima pe care nu a comis-o, in contextul in care erorile judiciare sunt frecvente in sistemul penal chinez, dar sunt recunoscute extrem de rar, relateaza AFP.

Adolescentul de etnie mongola a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru viol urmat de omor, in regiunea Mongolia inferioara. El a fost executat dupa proces. Alt barbat a recunoscut fapta in 2005.

Faptele si probele care au motivat verdictul "erau insuficiente si nu destul de hotaratoare", a declarat inalta Curte Populara din orasul Hohhot, intr-o noua hotarare anuntata public luni.

Marturisirile facute la acea vreme de catre acuzat, prezentat sub numele de Hugjiltu, "sunt incompatibile cu raportul de autopsie" a victimei, a adaugat Curtea intr-un comunicat oficial. Aceasta anunta ca "Hugjiltu este declarat nevinovat".

Familia adolescentului a luptat, timp de zece ani, cu scopul de a obtine un nou proces.

Retelele de socializare chinezesti au difuzat luni imagini in care apare vicepresedintele tribunalului cerand scuze parintilor tanarului si oferindu-le suma de 30.000 de yuani (3.900 de euro) drept compensatie. Aceste scuze nu au fost confirmate de catre presa oficiala. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close