Antena 3 CNN Externe Diaspora Afacerea de succes deschisă de două românce stabilite în Londra. Preparatul care i-a cucerit pe englezi | ”Au spus că n-au mâncat așa ceva în viața lor”

Afacerea de succes deschisă de două românce stabilite în Londra. Preparatul care i-a cucerit pe englezi | ”Au spus că n-au mâncat așa ceva în viața lor”

Două românce stabilite în Londra au dat lovitura cu o idee de afaceri, care le-a adus succes.

Afacerea de succes deschisă de două românce stabilite în Londra. Preparatul care i-a cucerit pe englezi | ”Au spus că n-au mâncat așa ceva în viața lor”
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2023   •   17:39

Claudia Matei și Andreea Dinulescu au decis să plece în Londra pentru o viață mai bună. După multă muncă, cele două prietene au pus bazele unei afaceri: o cofetărie cu specialități românești, situată în Watford.

Englezii sunt fascinați de prăjiturile cu care româncele îi întâmpină. 

Acum, cele două tinere au adăugat și rețete de prăjituri cu specific rusesc și unguresc.

”Avem prăjiturile clasice românești, cum e savarina, amandina, ecler, diplomat, boema. Dar avem și alte prăjituri, rețete italiene, încercăm să facem ceva și englezesc, cum e Carrot Cake, Victoria. Avem și Medovic, care este rusesc, Doboș care în parte este unguresc. Facem un mix de multe rețete”, spun cele două.

Citește și: "Păcăleala cu oale" încă se practică în România. "Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei!"

Claudia și Andreea nu se așteptau ca preparatele lor să fie atât de îndrăgite de englezi. Cea mai apreciată prăjitură este savarina, spun ele.

”Englezii au ingrediente bune în ceea ce privește untul, laptele, frișca naturală. Plus că încercăm să folosim rețetele cât mai tradiționale, cum erau ele acum 20 de ani, rețetele originale.

Chiar avem o clientă mai în vârstă care vine des la savarină. Când a gustat prima dată a zis nu a mai mâncat așa o savarină. A numit-o Baba pentru că în italiană se cheamă baba. 'Nu am mai mâncat de 20 de ani așa o savarină bună'.

Ne-a spus că o dată se făceau și aici, un pic o altă formă, dar se făceau. Acum nu mai sunt, nu știu ce motiv. Probabil că nu se mai folosesc ingrediente naturale în cofetării. Noi am reluat acest obicei. Dânsa vine o dată la câteva zile și cumpără savarină.

Avem alți clienți care vin foarte des să ia diplomat. La fel au spus, că n-au mâncat așa ceva în viața lor. Surprinzător și amandina care nu este chiar pe toate gusturile, fiind foarte dulce, cu fondant, cu rom, dar e foarte apreciată, foarte, foarte apreciată”, au mai adăugat Claudia și Andreea, potrivit Știri Diaspora.

×
Subiecte în articol: romance Anglia idei de afaceri
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close