Antena 3 CNN Externe Eduard Hellvig, șeful SRI, întâlnire cu directorii FBI și CIA. Subiectele abordate

Eduard Hellvig, șeful SRI, întâlnire cu directorii FBI și CIA. Subiectele abordate

Eduard Hellving, directorul Serviciului Român de Informații, a efectuat o vizită partenerială la Bruxelles și în Statele Unite ale Americii. Însoțit de o delegație din cadrul instituției pe care o conduce, acesta a avut întâlniri cu șefii FBI și CIA, dar și cu alți oficiali europeni.

Eduard Hellvig, șeful SRI, întâlnire cu directorii FBI și CIA. Subiectele abordate
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    02 Dec 2021   •   23:55

”Pe parcursul întâlnirilor, conducerea SRI a avut întâlniri cu o serie de oficiali americani din domeniul informațiilor - Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI. De asemenea, au avut loc discuții cu Robin Dunnigan, Adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice,” se arată într-un comunicat transmis de SRI.

Au fost abordate subiecte legate de creșterea capacității de reacție și apărare în fata atacurilor teroriste, de natură cibernetică, dar și a amenințărilor venite din partea Rusiei.

Amenințările  cu privire la securitatea națională și a integrității teritoriale pe Flancul Estic al NATO și atacurile cibernetice sunt factori de risc și au fost discutați de directorul CIA, William J. Burns, directorul FBI-ului, Christopher Wray, și Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA și șeful SRI, Eduard Hellvig.

″Delegațiile română și americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de secutitate pentru cele două state, pentru securitatea regională și globală”, a transmis Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, potrivit Știrile ProTV.

 

 

×
Subiecte în articol: SRI Eduard Hellvig CIA FBI
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close