Edward Snowden, americanul acuzat de spionaj, a plecat din Hong Kongul către Rusia

de M.Z.    |    23 Iun 2013   •   12:45
Edward Snowden, americanul acuzat de spionaj, a plecat din Hong Kongul către Rusia Foto: Intact Images/EPA
Edward Snowden, fostul consultant IT al NSA care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, a părăsit Hong Kongul duminică, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova, relatează presa chineză, potrivit Mediafax.
 
Conform site-ului cotidianului South China Morning Post, avionul comercial care îl transportă pe Snowden urmează să aterizeze duminică după-amiază pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, însă nu se ştie dacă aceasta va fi destinaţia finală a fostului consultant al Agenţiei Naţionale pentru Securitate din Statele Unite.
 
Edward Snowden, în vârstă de 30 de ani, fugise în Hong Kong în mai, după ce a dezvăluit existenţa a două programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, începând din 2006, iar celălalt, Prism, vizând reţele de socializare.
 
Snowden a fost inculpat vineri, în Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justiţia americană a cerut autorităţilor din Hong Kong să îl aresteze.
 
Guvernul din Hong Kong a confirmat, duminică, plecarea fostului consultant informatic al NSA Edward Snowden.
 
"Domnul Snowden a părăsit duminică Hong Kong-ul în mod voluntar, plecând în mod legal în altă ţară", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului local, precizând că autorităţile "nu primiseră încă informaţii care să justifice arestarea" tânărului american, informează AFP.

Citeşte şi SUA piratează companii de telefonie mobilă, "pentru a vă fura toate SMS-urile". Acuzaţia vine de la dezertorul NSA
 

Parteneri
x close