Antena 3 CNN Externe Ucrainenii l-au lichidat pe "Adam cel Groaznic", unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse

Ucrainenii l-au lichidat pe "Adam cel Groaznic", unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse

​Forțele armate ucrainene anunță că l-au eliminat pe "Adam cel Groaznic", unul dintre cei mai temuți lunetiști ai ruşilor, care a luptat anterior în Donbas și Siria.

Ucrainenii l-au lichidat pe "Adam cel Groaznic", unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse
de Alexandra Dima    |    13 Iun 2022   •   14:10

Anunțul a fost făcut pe platforma Telegram de către colonelul ucrainean Anatoli Stefan, cel care anterior a mai anunțat și lichidarea altor comandanți ruși precum atamanul cazac Alexandr Kalnițki sau colonelul Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse.

Ofițerul ucrainean mai notează că "Adam cel Groaznic" a fost în cele din urmă „denazificat și demilitarizat oficial”. Stepan își încheie postarea cu tradiționalul „Slava Națiunii și moarte dușmanilor!”.

Cine este "Adam cel Groaznic" şi de unde i se trage faima

Potrivit imaginilor distribuite de Stepan, lunetistul a servit anterior în brutalul Batalion Sparta, creat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

El a luptat sub conducerea lui Arsen Pavlov, notoriul criminal de război, mort în 2016 şi decorat post mortem luna trecută de către Vladimir Putin. 

Batalionul Sparta a fost acuzat de numeroase crime de război și terorizarea populației civile.

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close