Antena 3 Externe Emoţionanta mărturie a unui supravieţuitor al atentatelor de la Paris

Emoţionanta mărturie a unui supravieţuitor al atentatelor de la Paris

09 Feb 2016   •   13:33
Emoţionanta mărturie a unui supravieţuitor al atentatelor de la Paris


Peste câteva zile se împlinesc trei luni de la atentatele care au zguduit Parisul şi au ţinut întreaga lume cu sufletul la gură pe 13 noiembrie 2015. Au murit 130 de oameni, au fost zeci de răniţi, iar supravieţuitorii încă nu-şi pot reveni.

Unul dintre aceştia este Amaury Baudoin, care se afla în sala de spectacole Bataclan când teroriştii au lovit fără milă. El a povestit abia acum experienţa traumatizantă prin care a trecut în acea seară ce se dorea relaxantă, la concertul trupei Eagles Of Death Metal.

„Prietena mea şi cu mine am fost în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. M-am întâlnit acolo cu Caroline, o fată de vârsta mea care servea la bar, cu Gilles, care stătea alături de mine în sală şi-mi atrăsese atenţia cu barba lui elegantă şi ochelarii rotunzi. Ambii sunt morţi. Nu-i cunoşteam şi totuşi mă gândesc mereu la ei. Pe 13 noiembrie, am crezut că voi muri şi eu. Încă mă simt oarecum vinovat că am avut atât de mult noroc încât să mă aleg doar cu un ciob înfipt în coapsă”, a mărturisit tânărul, supărat şi pe presa care încerca să prezinte oroarea filmând lacrimile şi hainele pătate de sânge ale celor care încă nu-şi reveneau din coşmar.

Amaury Baudoin a părăsit apoi Parisul, pentru a regăsi gustul de a trăi tocmai în Africa. A reuşit, măcar în parte. „Refuz să-mi pierd ochii de copil. Îmi voi folosi camera de filmat cum şi-au utilizat ei armele, întorcând-o spre realitate”, a decis el.

Dar coşmarul prin care a trecut îi rămâne mereu prezent în minte, chiar dacă a depăşit oarecum momentul. Şi recunoaşte: „Astăzi, sunt dintre cei care spun că nu le este teamă, dar cărora li se face rău când trebuie să se urce în mijloacele de transport în comun”.

Este doar o urmă a tragediei la care a fost martor. Şi pe care nu reuşeşte nici măcar acum să o înţeleagă.

×
Subiecte în articol: marturie supravietuitor Bataclan
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close