Antena 3 CNN Externe Execuția unui condamnat la moarte, a fost oprită după ce acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Execuția unui condamnat la moarte, a fost oprită după ce acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Execuția traficantului de droguri malaezian, Nagaenthran K. Dharmalingam, a fost suspendată după ce acesta a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Execuția unui condamnat la moarte, a fost oprită după ce acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Pexels/RODNAE Productions
de Alexandra Ionescu    |    09 Noi 2021   •   19:39

Acest lucru a fost dezvăluit în fața unei săli de judecată plină, marți (9 noiembrie). Acesta era programat să fie spânzurat miercuri (10 noiembrie) pentru trafic de droguri.

Marți, lui Nagaenthran i sa acordat suspendarea execuției de către o Curte de Apel formată din trei judecători, care a fost convocată de urgență pentru a audia contestația sa împotriva condamnării la moarte.

Când a început ședința de judecată, judecătorul Curții de Apel Andrew Phang a spus: „Înțelegem că a fost testat pozitiv pentru COVID-19”.

El a spus că instanța va amâna ședința la o dată care va fi stabilită și va suspenda executarea până la încheierea tuturor procedurilor. Într-o declarație de marți seară, Serviciul Penitenciar din Singapore (SPS) a declarat că luni Nagaenthran a fost testat rapid cu antigen (ART) și cu un test PCR. ART-ul său a fost negativ luni și a fost dus în instanță marți la prânz. „După ce a primit rezultatul pozitiv al testului PCR mai târziu în acea după-amiază, SPS a informat imediat instanța și Nagaenthran a fost izolat”, se spune.

Declarația spune că Nagaenthran, care a optat să nu fie vaccinat, va primi îngrijiri medicale, iar procedurile vor fi reluate la o dată ce urmează a fi stabilită, după ce își va reveni.

Nagaenthran încearcă să conteste execuția, susținând că are vârsta mentală a unei persoane sub 18 ani.

El a susținut că executarea persoanelor cu dizabilități intelectuale este interzisă în temeiul dreptului internațional cutumiar, deoarece aceasta echivalează cu o pedeapsă inumană.

El a susținut, de asemenea, că Serviciul Penitenciar din Singapore (SPS) are o politică internă de a nu executa condamnații cu dizabilități mintale - o afirmație pe care agenția a respins-o.

Camerele procurorului general au susținut că Nagaenthran nu este cu dizabilități intelectuale și a prezentat mărturia unui ofițer superior de închisoare care a interacționat cu el timp de trei ani.

Luni, judecătorul de la Înalta Curte See Kee Oon a respins cererea lui Nagaenthran de a contesta execuția, declarând că nu există o bază credibilă pentru afirmațiile lui Nagaenthran cu privire la vârsta sa mentală.

Presupusa vârstă psihică s-a bazat exclusiv pe opinia avocatului său, domnul M. Ravi, care nu are expertiză medicală și s-a întâlnit o singură dată cu deținutul, marțea trecută, timp de 26 de minute, a menționat judecătorul, potrivit The Strait Times.

Justiția See a reiterat că lui Nagaenthran i s-a acordat un proces echitabil în conformitate cu legea.

Cu toate acestea, judecătorul a acordat o suspendare provizorie a executării până la audierea apelului său, care a fost apoi fixat marți după-amiază.

Nagaenthran a fost arestat în 2009, la vârsta de 21 de ani. Acesta avea un pachet de heroină legat de coapsă.

×
Subiecte în articol: Malaezia COVID-19 condamnat moarte executie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close