Antena 3 CNN Externe O nouă explozie a avut loc lângă aeroportul din Kabul. A fost rezultatul unui tir aerian SUA care a eliminat o mașină-capcană ISIS-K

O nouă explozie a avut loc lângă aeroportul din Kabul. A fost rezultatul unui tir aerian SUA care a eliminat o mașină-capcană ISIS-K

O nouă explozie a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, anunță diverse canale de social media și presa internațională.

O nouă explozie a avut loc lângă aeroportul din Kabul. A fost rezultatul unui tir aerian SUA care a eliminat o mașină-capcană ISIS-K
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   19:28

Update 19.30 În vehiculul distrus de tirul de rachete al SUA era un sinucigaș care se pregătea să atace aeroportul.

Nu se știe momentan dacă era o mașină-capcană, sau dacă acesta purta o vestă cu explozibil, și folosea vehiculul pentru transport.

 

Update 18.30 Atacul cu dronă al SUA a eliminat o presupusă amenințare la securitatea aeroportului.

Căpitanul Bill Urban de la Centrul de Comandă SUA a spus că ținta, un vehicul ce conținea o ”cantitate substanțială de material exploziv” a fost distrus, iar un membur ISIS-K ce urma să ducă la îndeplinire atentatul a fost ucis.

"Suntem încrezători că am lovi ținta. O explozie secundară puternică provenită de la vehiculul vizat indică prezența unei cantități substanțiale de material explozibil.

Evaluăm posibilitatea existenței unor victime civile, dar nu avem indicii în momentul de față. Rămânem atenți la posibile amenințări viitoare", a mai precizat Urban.

Update 17:55 Martorii oculari spun că cel puțin 4 copii au fost uciși și alți 4 răniți în urma atacului cu rachetă de astăzi. 

Cifrele nu au fost momentan confirmate.

Update 17.00 Se pare că SUA ar fi efectuat un atac aerian deasupra Kabulului. Țintele erau membri ISIS-K.

Se înțelege că este vorba despre atacul cu rachete care a avut loc asupra unei locuințe din apropierea aeroportului din Kabul, în urmă cu câteva momente, dar acest lucru nu este încă confirmat.

Martori din zonă au declarat că explozia pare să fi fost rezultatul unui atac cu rachetă.

Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele socialearată fumul care se ridică dintr-o zonă din vecinătatea aeroportului.

Se pare că 2 persoane ar fi fost ucise în atentat, printre care un copil.

”Personalul SUA era ținta”, indică sursele.

Un videoclip, care nu poate fi verificat, pare să arate o casă care a fost deteriorată de o explozie. Bărbați pot fi văzuți pe acoperișul unei clădiri vecine încercând să stingă un incendiu, potrivit Mediafax.

Potrivit corespondentului BBC din Afganistan, o explozie a fost confirmată de ministerul sănătății, dar nu este clar ce a cauzat-o.

Există, de asemenea, rapoarte că explozia a fost cauzată de o rachetă care a lovit aeroportul sau o adresă rezidențială din apropiere.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul ISIS-K talibani explozie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close