Antena 3 CNN Externe Fostul ambasador al SUA în Afganistan, suspectat de spălare de bani

Fostul ambasador al SUA în Afganistan, suspectat de spălare de bani

Fostul ambasador al SUA în Afganistan, suspectat de spălare de bani
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
09 Sep 2014   •   13:14

O anchetă deschisă în SUA, care îl vizează pe fostul ambasador american în Afganistan Zalmay Khalilzad, suspectat de o posibilă spălare de bani, a dus la blocarea unui cont bancar deţinut în Austria, au anunţat avocaţii fostului diplomat, care contestă "vehement" măsura, scrie AFP.
   
"Nicio acuzaţie nu a fost depusă nicăieri în lume, nici în SUA şi nici în Austria împotriva ambasadorului Khalilzad sau împotriva (soţiei sale, Cheryl) Benard", susţin avocaţii lui Khalilzad într-un comunicat transmis AFP, reacţionând la informaţii apărute în presa austriacă despre această anchetă.
   
"Din motive neclare", un procuror austriac "a îngheţat conturile lui (Cheryl) Benard pe baza unei simple cereri de informaţii" din partea Departamentului american al Justiţiei, precizează avocaţii Robert Buehler şi Holger Bielesz.
   
Autorităţile judiciare americane au făcut o simplă verificare de "rutină" în martie 2013 a conturilor bancare deţinute la Viena de soţia fostului ambasador, au adăugat avocaţii, denunţând o "încălcare flagrantă a vieţii private" a fostului diplomat.
   
Cererea respectivă nu conţine "dovada spălării de bani sau a unui delict din partea ambasadorului Khalilzad" sau a soţiei sale, adaugă comunicatul transmis de avocaţii fostului reprezentant al SUA în Afganistan.
   
De origine afgană, Zalmay Khalilzad a fost ambasadorul SUA în Afganistan în perioada 2003-2005 şi în Irak din 2005 până în 2007, înainte de a fi numit ambasador al SUA la ONU de preşedintele George W. Bush, în perioada 2007-2009.
   

×
Subiecte în articol: spalare de bani
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close