Antena 3 CNN Externe Franco Frattini cere României să îşi ia infractorii din închisorile italiene

Franco Frattini cere României să îşi ia infractorii din închisorile italiene

Franco Frattini cere României să îşi ia infractorii din închisorile italiene
Sursa foto: Franco Frattini
29 Ian 2009   •   14:35

Franco Frattini, ministrul italian de extrene, a solicitat adoptarea unor măsuri severe împotriva străinilor care comit infracţiuni în Italia, referindu-se în special la cetăţenii români. Cererea ministrului italian vine după ce şase români au fost reţinuţi, marţi, sub acuzaţia că au violat o tânără italiană.
"România trebuie să dea dovadă de adevărată solidaritate europeană şi să accepte ca infractorii români condamnaţi din Italia să fie transferaţi pentru a-şi efectua pedeapsa în penitenciarele româneşti!, a declarat, miercuri seară, ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, într-un interviu acordat Radio 24.
"Eu nu aş spune că sunt numai criminali români, un criminal e un criminal. Însă sunt date statistice: din rândul comunităţii româneşti provine, din păcate, o mare parte a celor care comit infracţiuni în Italia. Iar aceşti infractori trebuie să îşi facă pedeapsa în închisorile româneşti şi România trebuie să accepte acest lucru," a adăugat ministrul italian, potrivit Agerpres.
În octombrie 2008, premierul Silvio Berlusconi a anunţat, cu ocazia reuniunii interguvernamentale de la Roma, că Italia doreşte ca infractorii români condamnaţi în Italia să fie transferaţi în închisorile româneşti fără a mai fi nevoie de acordul explicit al acestora, cum se întâmplă în prezent.
Potrivit ambasadorului român la Roma, Răzvan Rusu, la sfârşitul anului 2008, se aflau circa 2.800 de deţinuţi români condamnaţi sau în curs de judecare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministru de Externe
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close