Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: "Peste 30 de francezi" plecaţi în Siria şi-au pierdut viaţa

Francois Hollande: "Peste 30 de francezi" plecaţi în Siria şi-au pierdut viaţa

Francois Hollande: "Peste 30 de francezi" plecaţi în Siria şi-au pierdut viaţa
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
de S.T.    |    05 Iun 2014   •   08:16

"Peste 30 de cetăţeni francezi" plecaţi în Siria pentru a lupta în conflictul din această ţară şi-au pierdut viaţa, a declarat miercuri seară preşedintele francez François Hollande.

Într-o declaraţie adoptată miercuri seară, liderii G7 subliniază că au decis să-şi intensifice "eforturile pentru a răspunde ameninţării reprezentate de combatanţii străini care se deplasează în Siria".

"Este o conştientizare a ceea ce se întâmplă de peste un an şi jumătate" şi a ameninţării pe care o poate reprezenta întoarcerea în Europa "a unor indivizi îndoctrinaţi şi antrenaţi în aceste teatre de război", a spus Hollande.

Potrivit unei surse diplomatice britanice, discuţiile ar urma să permită "recerea în revistă a mijloacelor şi a expertizei statelor şi examinarea a ceea ce poate fi făcut în materie de cooperare cu ţările frontaliere Siriei şi de supraveghere a "finanţării terorismului".

Joi ar urma să aibă loc şi o reuniune de lucru în acest dosar la care vor participa, în Luxemburg, miniştrii de interne din şapte ţări ale UE, este vorba de Franţa, Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania, Olanda şi Danemarca.

Potrivit coordonatorului european al luptei împotriva terorismului, Gilles de Kerchove, "peste 2.000 de europeni au plecat sau vor să plece pentru a lupta în Siria".

×
Subiecte în articol: francois hollande Franta francezi Siria
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close