Antena 3 CNN Externe Gaddafi: Nu pot fi atins de bombardamentele NATO

Gaddafi: Nu pot fi atins de bombardamentele NATO

Gaddafi: Nu pot fi atins de bombardamentele NATO
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Mai 2011   •   11:07

Liderul libian, Muammar Gaddafi, a declarat, într-un mesaj audio difuzat vineri seară de televiziunea de stat de la Tripoli, că bombardamentele NATO nu îl pot atinge, informează AFP.
   
"Vă voi spune că bombardamentele voastre nu mă ating, deoarece milioane de libieni mă poartă în inimile lor", a spus Gaddafi, la scurt timp după ce autorităţile italiene sugeraseră că este posibil ca liderul libian să fie rănit sau să fi părăsit capitala Tripoli.
   
Raidurile aeriene NATO au vizat joi dimineaţă complexul rezidenţial al lui Gaddafi, iar atacul s-a soldat cu trei morţi - dintre care doi sunt jurnalişti - şi 27 de răniţi, conform unui bilanţ anunţat de un reprezentant al autorităţilor libiene.
   
Mesajul difuzat vineri reprezintă un răspuns la declaraţiile făcute de ministrul italian de Externe, Franco Frattini, care a citat o declaraţie "credibilă" a episcopului de Tripoli, conform căreia Muammar Gaddafi ar fi fost rănit sau ar fi părăsit capitala. Cu toate acestea, Frattini a precizat că
Guvernul de la Roma nu dispune "de nici un element privind soarta lui Kadhafi".
   
Într-un interviu acordat Radio France International, episcopul Giovanni Martinelli a dezminţit însă declaraţiile atribuite de Frattini.

"Ceea ce a spus ministrul de Externe nu este adevărat, deoarece nu am spus niciodată că liderul libian ar fi fost rănit", a afirmat el.
   
Şi Statele Unite au anunţat că nu dispun de nici o informaţie care să indice că Muammar Gaddafi ar fi fost rănit.
   
Cu puţin timp înaintea difuzării mesajului, purtătorul de cuvânt al guvernului libian dezminţise categoric declaraţia lui Frattini. "Liderul este foarte sănătos, are un moral ridicat şi este într-o dispoziţie excelentă", a afirmat el, precizând că Muammar Gaddafi se află în continuare la Tripoli.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close