Antena 3 CNN Externe Germania reduce cheltuielile militare

Germania reduce cheltuielile militare

Germania reduce cheltuielile militare
Sursa foto: germania
04 Iun 2010   •   21:04

Germania pregăteşte reduceri drastice în cheltuielile militare şi ia în considerare renunţarea la înrolare, potrivit unor surse din cadrul guvernului de la Berlin.
Ministrul apărăii, Karl-Theodor zu Guttenberg, intenţionează să reducă numărul de soldaţi activi de la 250.000 la 150.000. El va mai argumenta că o armată profesională va oferi un militar mai eficient, când sunt necesare reduceri de un miliard de euro în bugetul anual de apărare.
Renunţarea la înrolare ar putea duce la economisirea a 400 milioane de euro pe an.
Pe lângă reducerile anterioare, care au adus cheltuielile de apărare per capita ale Germaniei pe penultimul loc din statele G8, după Japonia, reducerea trupelor va duce la o armată germană la jumătate din cât era în urmă cu şase ani.
"Nu există tabuuri," declara Guttenberg vorbind despre informaţiile apărute în presă. "Lucrăm la mai multe scenarii."
Măsurile fac parte din efortul Germaniei de a reduce deficitul bugetar record. Alte propuneri includ creşterea taxelor pe autobahn, reducerea primelor pentru părinţi şi renunţarea la construirea unui palat la Berlin.
Deşi 76% dintre germani sunt în favoarea reducerii bugetului pentru apărare, decizia de a renunţa la serviciul militar obligatoriu este cea mai controversată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania deficit bugetar
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close