Antena 3 CNN Externe Germania trimite o delegaţie a SERVICIILOR SECRETE în SUA, pe fondul scandalului de spionaj

Germania trimite o delegaţie a SERVICIILOR SECRETE în SUA, pe fondul scandalului de spionaj

Germania trimite o delegaţie a SERVICIILOR SECRETE în SUA, pe fondul scandalului de spionaj
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Oct 2013   •   15:23
Înalţi responsabili ai serviciilor secrete urmează să facă parte din delegaţia pe care Germania intenţionează să o trimită în Statele Unite ale Americii, săptămâna viitoare, în urma suspiciunilor privind supravegherea telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel, semnalează sămbătă AFP, conform Agerpres.
 
Trimiterea acestei delegaţii a fost anunţată de joi, după o întrevedere a ministrului german al afacerilor externe, Guido Westerwelle, cu ambasadorul SUA la Berlin, convocat în urma relatărilor despre interceptarea telefonului cancelarului Angela Merkel, în contextul revelaţiilor despre acţiunile de spionaj desfăşurate de Statele Unite în Europa.
 
Potrivit presei germane, care citează sâmbătă surse apropiate serviciilor de informaţii, delegaţia va cuprinde înalţi responsabili ai serviciilor secrete germane.
 
Delegaţia respectivă are misiunea de a obţine răspunsuri din partea autorităţilor americane cu privire la întrebări pe care guvernul german şi în special Ministerele Justiţiei şi de Interne le-au adresat în cursul verii, în urma primelor dezvăluiri în cazul Snowden.
 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close