Antena 3 CNN Externe Guvernul finlandez intentionează să scoată fumatul în afara legii

Guvernul finlandez intentionează să scoată fumatul în afara legii

Guvernul finlandez intentionează să scoată fumatul în afara legii
Sursa foto: fumat
15 Ian 2010   •   09:59

Premieră în Finlanda. Guvernul de la Helsinki spune că vrea să scoată fumatul în afara legii. Dacă intenţia guvernanţilor va deveni literă de lege, Finlanda va fi prima ţară din lume în care fumatul este complet interzis. Iniţiativa a stârnit reacţii diverse.

Până la primăvară, se aşteaptă ca expunerea pachetelor de ţigări în magazine să fie total interzisă iar fumatul în maşina personală va fi de asemenea interzis prin lege, dacă în autovehicul se află şi minori.

Legile adoptate în Finlanda în ultimii ani au devenit din ce în ce mai dure, iar unii vorbesc chiar despre un război declarat industriei tabacului. Dar oficialii finlandezi văd lucrurile cu totul altfel.

?Această propunere de lege prevede, potrivit primului paragraf, că vom scăpa de fumat, odată pentru totdeauna, în Finlanda. Noi nu credem că aceasta este împotriva industriei tabacului, ci credem că este în favoarea sănătăţii oamenilor? spun autorităţile.

Producătorii de ţigări spun însă că oamenii trebuie să aibă dreptul de a alege. Ei au înaintat deja o plângere oficială împotriva guvernului.

În prezent, în Finlanda, doar 20% dintre oameni sunt fumători iar mulţi dintre ei susţin eforturile guvernului de a interzice fumatul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: fumat
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close