Antena 3 Externe Hackerii Anonymous au lovit din nou: Oficiali americani, britanici şi NATO au fost victimele

Hackerii Anonymous au lovit din nou: Oficiali americani, britanici şi NATO au fost victimele

de Antena3.ro    |    09 Ian 2012   •   08:05
Hackerii Anonymous au lovit din nou: Oficiali americani, britanici şi NATO au fost victimele
Sursa foto: Foto: rocketdock.com

Adresele de e-mail şi parolele unor oficiali britanici, americani şi din cadrul NATO au fost postate pe Internet în urma unui atac informatic împotriva site-ului agenţiei Stratfor,  informează AFP.

Grupul de hackeri Anonymous a afirmat pe Twitter că a furat în ziua de Crăciun o serie de adrese şi date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai Stratfor.
   
Potrivit analizelor efectuate de John Bumgarner, expert în sercuritate informatică, au fost furate informaţii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informaţii şi la personal militar american.
   
În ceea ce priveşte Statele Unite, au fost publicate informaţii referitoare la 173 de persoane care au servit în Afganistan, precum şi date personale despre fostul vicepreşedinte Dan Quayle şi fostul secretar de Stat Henry Kissinger.
   
În jur de 221 de oficiali militari britanici şi 242 de membri ai NATO au fost victimele acestui demers, precum şi consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupă de informaţiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron, potrivit analizei lui Bumgarner.
   
Aproximativ 19.000 de adrese electronice aparţinând personalului militar american au fost divulgate.
   
Agenţia Stratfor, cu sediul în Texas, este specializată în probleme de securitate şi politică externă.
   
Hackerii au declarat că au putut obţine informaţiile parţial deoarece Stratfor nu le-a criptat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close