Antena 3 CNN Externe Iarna în Europa. Şcoli închise şi oraşe paralizate sub nămeţi

Iarna în Europa. Şcoli închise şi oraşe paralizate sub nămeţi

Iarna în Europa. Şcoli închise şi oraşe paralizate sub nămeţi
Sursa foto: Zapada Europa
19 Dec 2009   •   14:07

Zăpada a cuprins aproape toată Europa. În Ucraina, mai multe oraşe au fost izolate, din cauza stratului gros de zăpadă, care s-a aşezat pe drumurile naţionale. În Marea Britanie, şcolile au fost închise, iar la Bruxelles, din cauza poleiului de pe străzi, şoferii au stat ore bune în trafic.

În Ucraina, mai multe oraşe au fost practic îngropate sub zăpadă. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Odessa, unde, din cauza ninsorilor abundente oamenii au rămas blocaţi în case. "Suntem în impas. Totul este închis. Am doi copii mici acasă. Nici măcar nu am de unde să le cumpăr lapte. N-am cum să fac nimic.Totul e blocat, totul e oprit?, povesteşte un localnic.

Nici în Marea Britanie, situaţia nu este mai bună. Traficul este îngreunat din cauza stratului gros de zăpadă iar cursele aeriene de pe două aeroporturi din Londra decolează cu mari întârzieri. Meteorologii spun că situaţia nu se va îmbunătăţi nici în perioada următoare deoarece temperaturile vor scădea până la -10 grade Celsius.

În Franţa, la Paris, Turnul Eiffel a fost închis vizitatorilor iar traficul pe şosele este îngreunat din cauza poleiului. În nordul Spaniei, unde zăpada este un fenomen rar întâlnit, a nins iar stratul de zăpadă a atins şi 30 de centimetri. Şcolile au fost închise iar copiii se bucură din plin de zăpadă.

Polonezii nu au fost deloc entuziasmaţi de valul de zăpadă ce s-a abătut asupra ţării lor. Traficul rutier şi feroviar au fost perturbate. Ninsorile abundente au provocat probleme şi în Olanda dar şi la Bruxelles. Potrivit meteorologilor, vremea nu se va îmbunătăţi nici în următoarele zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: scoli inchise drumuri blocate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close