Antena 3 Externe India, un nou record de COVID-19. Premierul Modi: "Această furtună a zguduit națiunea"

India, un nou record de COVID-19. Premierul Modi: "Această furtună a zguduit națiunea"

de Maria Zărnescu    |    25 Apr 2021   •   14:05
India, un nou record de COVID-19. Premierul Modi: "Această furtună a zguduit națiunea" Hepta

În cursul zilei de duminică, India a raportat un număr record de infectări cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, aproape 350.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

În acest context, autoritățile au decis prelungirea carantinei în Capitala New Delhi. În cursul zilei de duminică au fost raportate 349.691 de cazuri de COVID-19 și un număr de 2.767 de decese asociate infecției cu SARS-CoV-2.

Cifrele raportate duminică reprezintă un record național, de la debutul pandemiei. Premierul Narendra Modi a cerut duminică tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți, spunând că „furtuna” de infecții a zguduit țara.

Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor de coronavirus din India și că vor trimite ajutoare.

"Am fost încrezători, am abordat cu succes primul val, dar această furtună a zguduit națiunea", a spus Modi într-o declarație la radio, potrivit Mediafax.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici pentru că a permis desfășurarea unor mari adunări religioase și politice atunci când numărul de noi cazuri a scăzut sub 10.000 pe zi și nu au planificat dezvoltarea sistemului de sănătate.

Medicii și spitalele nu mai fac față numărului mare de pacienți

Numărul total al infecțiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore, au arătat datele ministerului sănătății.

Numai în ultima lună, cazurile zilnice au crescut de opt ori și decesele de 10 ori. Experții în sănătate spun că numărul deceselor este probabil mult mai mare.

Țara cu 1,3 miliarde de locuitori se află în pragul unei catastrofe umanitare, a avertizat Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, într-un articol publicat sâmbătă în Washington Post.

Statele Unite au fost criticate în India pentru controalele impuse la exportul materiilor prime pentru vaccinuri instituite prin Legea privind producția de apărare și un embargou de export adoptat în februarie.

Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a cerut luna aceasta președintelui SUA, Joe Biden, să ridice embargoul asupra exporturilor SUA de materii prime care afectează producția sa de vaccin AstraZeneca.

Alții, cum ar fi congresmanul american Raja Krishnamoorthi, au cerut administrației Biden să trimită vaccinurile neutilizate în India.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close