Antena 3 CNN Externe Informaţii secrete din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "Comoara" era ascunsă în hornul unei case, alături de scheletul unui porumbel voiajor

Informaţii secrete din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "Comoara" era ascunsă în hornul unei case, alături de scheletul unui porumbel voiajor

Informaţii secrete din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "Comoara" era ascunsă în hornul unei case, alături de scheletul unui porumbel voiajor
Sursa foto: Foto: superworldwar.com
02 Noi 2012   •   07:56

La aproape 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, un britanic a descoperit în locuinţa sa informaţii secrete despre operaţiunile aliaţilor, care n-au mai ajuns niciodată la generalii englezi. "Comoara" stătea ascunsă în hornul casei lângă scheletul unui porumbel voiajor.

Devid Martin nu a mai folosit şemineul de ani buni, dar acum s-a gândit să schimbe asta. Şi a început să-l renoveze. Când a ajuns la şemineu a rămas însă mut de uimire.

"Am început să tragem afară resturile care erau după şemineu, pentru că era plin cu nuiele folosite de păsări să-şi facă cuib. Pe măsură ce am tras, afară au ieşit cuiburi de păsări împreună cu scheletul uneia dintre ele, iar la un picior avea un inel de aluminiu, ceea ce înseamnă că era cu siguranţă un porumbel voiajor. Apoi am găsit o capsulă roşie şi m-am întrebat dacă este un mesaj secret".

Iar răspunsul a fost afirmativ. "După ce am luat capsula, am găsit în ea un bilet cu un mesaj codat" , povesteşte britanicul.

Un mesaj care a fost scris de un sergent în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta trebuia să ajungă cel mai probabil la un cartier general care se afla în apropierea casei.

Specialiştii vor putea confirma această ipoteză abia după ce vor decodifica mesajul.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost folosiţi 250.000 de porumbei voiajori.

×
Subiecte în articol: al Doilea Razboi Mondial mesaj
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close