Antena 3 CNN Externe Întâmplările bizare continuă în Arkansas: 100.000 de peşti, descoperiţi morţi

Întâmplările bizare continuă în Arkansas: 100.000 de peşti, descoperiţi morţi

Întâmplările bizare continuă în Arkansas: 100.000 de peşti, descoperiţi morţi
Sursa foto: Foto: onearth.org
03 Ian 2011   •   18:32

Întâmplările bizare continuă în Arkansas, după ce mii de păsări moarte au căzut din cer în ajunul Anului Nou. Acum, în statul american au fost descoperiţi 100.000 de peşti morţi pe o rază de peste 30 de kilometri, de-a lungul râului Arkansas, relatează CNN, citat de Newser.com.

Autorităţile americane cred că o boală a ucis peştii, şi notează faptul că, deşi moartea peştilor drum de apă dulce nu este neobişnuită, numărul deceselor este prea mare. Oficialii americani speră că fenomenul nu se datorează poluării sau toxinelor.„Fenomenul a afectat doar o specie de peşti. Dacă ar fi fost de la un poluant ar fi avut de suferit toţi peştii”, a declarat un oficial, citat de CNN.

Peştii au fost descoperiţi la scurtă vreme după ce 1.000 de păsări moarte au căzut, pur şi simplu, din cer, în ajunul Anului Nou. Autorităţile americane au trimis corpurile păsărilor la analize pentru a determina cauza ciudatului incident, potrivit BBC News.

Oficialii americani susţin că au început să primească apeluri referitoare la păsările moarte în seara anului nou, la ora 23:30. Până la 12:00 noaptea, mai mult de 1.000 de păsări au căzut pe străzile localităţii Beebe din Arkansas.

Aproximativ 65 de păsări au fost trimise pentru analize. Potrivit oamenilor de ştiinţă, moartea păsărilor ar fi putut fi provocată de un fulger sau de ploaie cu piatră. Aceştia exclud varianta potrivit căreia păsările ar fi fost otrăvite.

„Întrucât în incident a fost implicat un singur stol de păsări, este puţin probabil ca acestea să fi fost otrăvite. Necropsia este singurul mod de a determina cu exactitate ce s-a petrecut”, a declarat ornitologul Karen Rowe.

Mii de păsări moarte au căzut din cer în Arkansas


×
Subiecte în articol: Arkansas
Parteneri
x close