Antena 3 CNN Externe Italia primeşte bani de la Comisia Europeană, după cutremurele care au lovit ţara în luna mai

Italia primeşte bani de la Comisia Europeană, după cutremurele care au lovit ţara în luna mai

Italia primeşte bani de la Comisia Europeană, după cutremurele care au lovit ţara în luna mai
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Sep 2012   •   19:18

Comisia Europeană va acorda un ajutor de 670 de milioane de euro pentru regiunea Emilia Romagna din nord-estul Italiei, zonă lovită de două mari seisme în luna mai, a anunţat miercuri comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, informează presa locală.

Acest sprijin financiar este cel mai consistent acordat vreodată din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), potrivit Agerpres.

Ajutorul vizează reconstruirea infrastructurilor, a locuinţelor şi restaurarea patrimoniului cultural al regiunii.

"Trebuie să ajutăm această regiune productivă, care va trebui să fie reconstruită. Din 2002, anul în care a fost instituit FSUE, acesta este ajutorul cel mai consistent acordat vreodată. A fost alocat din cauza pagubelor imense cauzate de seismele din Emilia Romagna", a explicat Hahn.

"Prioritatea este aceea de a ajuta zecile de mii de persoane care şi-au pierdut locuinţele din cauza acestei catastrofe naturale fără precedent", a adăugat Hahn.

Emilia Romagna a fost lovită, pe 20 şi 29 mai, de două seisme cu magnitudinea de 6, respectiv 5,8 pe scara Richter, care au cauzat 27 de victime. De asemenea, peste 350 de persoane au fost rănite, iar peste 45.000 de oameni au fost evacuaţi şi de atunci trăiesc în corturi.



×
Subiecte în articol: bani Comisia Europeana cutremure
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close