Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii unui ziar chinez au intrat în grevă, protestând faţă de cenzura la care sunt supuşi de autorităţi

Jurnaliştii unui ziar chinez au intrat în grevă, protestând faţă de cenzura la care sunt supuşi de autorităţi

Jurnaliştii unui ziar chinez au intrat în grevă, protestând faţă de cenzura la care sunt supuşi de autorităţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Ian 2013   •   12:45

Jurnaliştii de la unul dintre cele mai importante ziare din China, Southern Weekly, au intrat în grevă, protestând astfel faţă de cenzura la care sunt supuşi de autorităţi, anunţă BBC.

Acţiunea, una rară în China, a fost determinată de faptul că mesajul de Anul Nou din partea redacţiei a fost rescris şi transformat într-un tribut adus Partidului Comunist.

Mai mult decât atât, jurnaliştii au trimis două scrisori prin care solicită demisia responsabilului cu propaganda.

Presa din China este supervizată de aşa-numitele departamente de propagandă, care de multe ori modifică textele, pentru a le alinia la politica partidului.

Potrivit corespondentului BBC la Beijing, Martin Patience, Southern Weekly este considerat cel mai respectat ziar din China, fiind cunoscut pentru investigaţiile sale şi pentru faptul că forţează limitele libertăţii de exprimare.

Câteva sute de oameni s-au alăturat protestului, strângându-se în faţa redacţiei ziarului din Guangzhou şi purtând un uriaş banner pe care se putea citi „Vrem o presă liberă, constituţionalism şi democraţie”, scrie AFP.

Într-un clasament privind libertatea presei în 2011 şi 2012, China ocupă locul 174, din 179 de ţări.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close