Antena 3 CNN Externe Letonia declară stare de urgență sanitară pentru trei luni, după creșterea numărului de cazuri COVID-19

Letonia declară stare de urgență sanitară pentru trei luni, după creșterea numărului de cazuri COVID-19

Letonia a declarat stare de urgenţă sanitară pentru trei luni din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu noul coronavirus până la niveluri record.

Letonia declară stare de urgență sanitară pentru trei luni, după creșterea numărului de cazuri COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   11:54

Spitalele din Letonia sunt deja copleşite de numărul mare de pacienţi cu COVID, în timp ce vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus rămâne la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană.

Numărul contaminărilor zilnice este în prezent de peste o mie în micul stat baltic, cu aproape 2 milioane de locuitori.

Rată de răspândire a coronavirusului este acum mai mare decât cea înregistrată la începutul anului. Medicii atrag atenția că sunt obligați să refuze să trateze alţi pacienţi cu diagnostice care nu le pun viaţa în pericol, iar echipajele medicale de urgenţă nu pot răspunde la toate apelurile.

Masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise publicului, iar orice angajat din sectorul de stat va trebui să fie vaccinat până pe 15 noiembrie, potrivit AFP.

Persoanele care nu sunt imunizate nu vor putea intra în supermarketuri şi numai magazinele considerate esenţiale vor fi deschise în weekend.

Toţi rezidenţii letoni sunt încurajaţi să lucreze în regim de telemuncă, atunci când acest lucru este posibil. „Vă cer să nu vă reuniţi, să nu mergeţi în vizite şi să vă limitaţi contactele sociale”, a scris prim-ministrul leton Krisjans Karins pe Twitter.

×
Subiecte în articol: letonia COVID-19 stare urgenta infectări
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close