Antena 3 CNN Externe Lukașenko a adresat un mesaj poporului român, de ziua Națională, citându-l pe Iorga

Lukașenko a adresat un mesaj poporului român, de ziua Națională, citându-l pe Iorga

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a adresat un mesaj de felicitare poporului român cu prilejul Zilei Naționale.

Lukașenko a adresat un mesaj poporului român, de ziua Națională, citându-l pe Iorga
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Dec 2021   •   22:28

„În prima jumătate a secolului al XX-lea au avut loc evenimente cu adevărat semnificative pentru Belarus și România. Atunci s-au împlinit visele noastre de unitate națională. În timp ce privim în viitor, trebuie să vă amintiți întotdeauna trecutul.

Celebrul politician român Nicolae Iorga a spus odată: „O națiune care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții”, a spus șeful statului.

Președintele consideră că astăzi este foarte important să păstrăm tradițiile, independența și integritatea statului, deoarece este cel mai valoros lucru care poate fi transmis urmașilor.

Aleksandr Lukașenko și-a confirmat interesul pentru dezvoltarea constructivă a relațiilor bilaterale bazate pe principiile parteneriatului, încrederii și respectului. „Belarus va continua să promoveze cooperarea comercială, economică, interregională cu România, precum și interacțiunea dintre instituțiile științifice, educaționale și culturale ale celor două țări”, a spus șeful statului.

„Sper ca relațiile de prietenie dintre țările noastre să se întărească în timp”, a spus președintele Belarus și a urat poporului României pace, bunăstare și armonie, informează serviciul de presă al liderului belarus.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close