Antena 3 CNN Externe Lumea cerşetorilor, a prostituatelor şi a oamenilor fără adăpost din Praga, prezentată de o agenţie de turism

Lumea cerşetorilor, a prostituatelor şi a oamenilor fără adăpost din Praga, prezentată de o agenţie de turism

Lumea cerşetorilor, a prostituatelor şi a oamenilor fără adăpost din Praga, prezentată de o agenţie de turism
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
18 Dec 2012   •   07:37

Faţa întunecată a oraşului de aur, Praga, va fi cunoscută şi de turişti în curând. O agenţie de turism oferă plimbări prin locurile frecventate de cerşetori, prostituate şi oameni fără adăpost. Astfel, turiştii nu se vor mai plimba pe celebrele poduri, ci mai degrabă pe sub ele, în locurile în care dorm cerşetorii. Ghizii sunt foarte bine pregătiţi, deoarece provin chiar ei din aceste categorii.

Piaţa din centrul capitalei cehe este o destinaţie obligatorie pentru orice turist străin. Nu toţi vizitatorii îşi dau seama la prima vedere, de viaţa secretă a locului. Un alt cartier îndrăgit de turişti, între podul Carol şi castelul praghez, ascunde, şi el, o latură mai puţin strălucitoare.

Castelul şi împrejurimile sale sunt o zonă de "cerşetorie VIP". Oamenii străzii se adună prin aceste locuri, pentru că întotdeauna trec pe aici străini cu bani.

Ghidul care oferă aceste informaţii ştie bine despre ce vorbeşte: el a ajuns la Praga în adolescenţă, ca imigrant, şi a petrecut mai bine de 20 de ani pe străzile oraşului. A trăit din prostituţie şi cerşetorie şi a cunoscut şi drogurile. Biografii asemănătoare au toţi angajaţii agenţiei care oferă aceste plimbări nocturne ieşite din comun.

Plimbarea costă ceva mai mult de zece dolari, dar participanţii sunt, în general, impresionaţi şi consideră că a meritat pe deplin să se încumete la această experienţă.

Se estimează că la Praga trăiesc 4.500 de oameni fără adăpost. Agenţia care îşi propune să le scoată viaţa la lumină a fost înfiinţată de câţiva studenţi, cu un credit pentru antreprenoriat social.

×
Subiecte în articol: Praga agentie de turism
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close