Antena 3 CNN Externe Majoritatea francezilor cred că UE nu-şi depăşeşte atribuţiile criticând Parisul pe tema romilor

Majoritatea francezilor cred că UE nu-şi depăşeşte atribuţiile criticând Parisul pe tema romilor

Majoritatea francezilor cred că UE nu-şi depăşeşte atribuţiile criticând Parisul pe tema romilor
Sursa foto: Foto: shebacss.com
18 Sep 2010   •   10:30

Majoritatea francezilor (56%) consideră că "Uniunea Europeană se încadrează în rolul său atunci când critică politica" Parisului faţă de romi, potrivit unui sondaj publicat sâmbătă în Le Parisien/Aujourd'hui en France, relatează AFP.

În rândul simpatizanţilor stângii acest procentaj este de 85%, în timp ce în rândul celor de dreapta nu se ridică decât la 29%.

O majoritate de 54% dintre francezi declară în acest sondaj că acordă "o importanţă mare" criticilor emise de UE şi de anumite state membre faţă de politica Guvernului privind romii. Alţi 46 la sută spun că nu îi acordă decât "o importanţă scăzută".

Sondajul a fost realizat prin telefon la 16 şi 17 septembrie, pe un eşantion reprezentativ de 800 de persoane de peste 18 ani.

Un sondaj realizat de Opinionway apărut vineri în Le Figaro arăta în schimb că 56% dintre francezi dezaprobă criticile UE faţă de politica franceză privind romii.

Summitul liderilor UE de joi, de la Bruxelles, s-a transformat într-o confruntare pe tema romilor între preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care îşi menţine politica de repatriere controversată în pofida criticilor, şi Comisia Europeană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close