Antena 3 CNN Externe Marea Britanie a intrat în criză de șoferi de tir. Zeci de camioane zac în parcare, în lipsă de personal

Marea Britanie a intrat în criză de șoferi de tir. Zeci de camioane zac în parcare, în lipsă de personal

Marea Britanie a rămas în pană de șoferi de tir, după intrarea în vigoarea a Brexitului, când majoritatea șoferilor europeni nu mai pot lucra. Specialiștii spun că întreaga economie a Marii Britanii ar putea fi afectată, conform Digi24.

Marea Britanie a intrat în criză de șoferi de tir. Zeci de camioane zac în parcare, în lipsă de personal
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   11:38

La începutul acestui an, Marea Britanie a pornit ”divorțul” de Uniunea Europeană, însă încă de la început au apărut probleme. Șoferii care călătoresc între Marea Britanie și UE se luptă cu birocrația excesivă. Acesta a fost principalul factor care a determinat șoferii europeni să renunțe la a mai presta pentru Marea Britanie.

 ”Multe dintre aceste plecări au legătură cu Brexitul, acești oameni nu ştiu dacă vor continua să fie bineveniţi. Nu pare să conteze cât de multe asigurări primesc, asta nu-i linişteşte suficient. Mulţi dintre ei se întorc de unde au plecat, fie pentru perioade îndelungate, fie definitiv”, spune Rob Hollimen, expeditor de mărfuri, pentru Digi24.

Birocrația alungă șoferii 

Din cauza că documentația necesară pentru a transporta mărfuri între UE și Marea Britanie s-a schimbat, iar șoferii au nevoie de mult mai multe documente în comparație cu perioada precedentă Brexitului, majoritatea acestora au renunțat.  

”Vă dau exemplul unei mari firme de camioane care a trebuit să lase în parcare 80 de autovehicule săptămâna trecută, pentru că nu a găsit șoferi care să le conducă. Asta înseamnă că nu a mai putut onora toate contractele de livrări”, spune Rod McKenzie, conform Digi24.

Problemele se intensifică, cu cât compania este mai mică. Clive Mills are o flotă de 16 camioane și camionete, cu care obișnuia să transporte echipamente de scenă pentru trupe muzicale, în toată Europa. Acum, lucrează pe cont propriu. 

”Da, bineînțeles că sufăr, nu mai am nimic, sunt doar eu. Asta e! Aș putea da un anunţ la ziar pentru un șofer. Dar va vrea el să facă tot ce fac eu? Probabil că nu”, transmite Clive Mills, pentru Digi24.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie sofer TIR Brexit
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close