Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Elevii învaţă din manualele musulmane despre antisemitism şi cum trebuie tăiate mâinile hoţilor

Marea Britanie: Elevii învaţă din manualele musulmane despre antisemitism şi cum trebuie tăiate mâinile hoţilor

Marea Britanie: Elevii învaţă din manualele musulmane despre antisemitism şi cum trebuie tăiate mâinile hoţilor
Sursa foto: Foto: Life.com
22 Noi 2010   •   20:55

Elevii musulmani învaţă în şcolile britanice din cărţi care conţin referinţe la antisemitism şi homofobie, se arată într-un documentar al BBC, făcut public luni.

Emisiunea „Panorama” a BBC a descoperit că după aceste manuale învaţă aproximativ 5.000 de copii musulmani în Marea Britanie. Din aceste cărţi elevii învaţă că unii evrei sunt transformaţi în porci şi maimuţe, sau că pedeapsa pentru sodomie este execuţia. De asemenea, manualele conţin şi informaţii, inclusiv în imagini, care arată cum trebuie tăiate mâinile şi picioarele hoţilor.

„Cred că suntem cu toţii de acord că orice fel de expresie a homofobiei sau un prejudiciu de acest fel este total nepotrivit când vine vorba despre educarea tinerilor. Nu putem folosi materiale antisemite de niciun fel în şcolile englezeşti”, a declarat ministrul Educaţiei Michael Gove, pentru BBC.

Aproximativ 5,000 de elevi musulmani cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani iau parte la programele educaţionale de weekend, acolo unde se folosesc aceste manuale, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie antisemitism hoti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close