Antena 3 CNN Externe Măsuri disperate. Grecii se INJECTEAZĂ cu HIV pentru a primi 700 de euro/lună

Măsuri disperate. Grecii se INJECTEAZĂ cu HIV pentru a primi 700 de euro/lună

Măsuri disperate. Grecii se INJECTEAZĂ cu HIV pentru a primi 700 de euro/lună
Sursa foto: Foto: Reuters
26 Noi 2013   •   12:24

Un recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) relevă efectele devastatoare ale crizei economice asupra sănătăţii, inclusiv un fenomen îngrijorător care se petrece în Grecia. Potrivit OMS, cetăţenii eleni îşi injectează virusul HIV pentru a beneficia de ajutorul material garantat de administraţia de la Atena.

Rata tot mai accentuată a şomajului şi austeritatea financiară i-a afectat pe toţi cetăţenii continetului european, dar cei mai vulnerabili au fost grecii, acolo unde şomajul a atins un procent de 27% în septembrie.

Criza economică, începută în 2008, a exacerbat problemele de sănătate din mai multe părţi ale Europei, ieşind la iveală tot mai evident inechitatea socială şi economică dintre diverse ţări comunitare. Dintre toate, Grecia pare cea mai afectată, cu un sistem economic aproape de colaps.

Raportul OMS spune că rata cazurilor HIV a crescut "semnificativ" din 2008. Se estimează că cel puţin jumătate din noile infecţii cu virusul mortal au fost provocate intenţionat, chiar de către pacienţi, pentru a putea primi un beneficiu de 700 de euro/lună şi o accesibilitate mai rapidă în programul de administrare a medicamentelor.

Cazurile de suicid din Grecia au crescut cu 17% între 2007 şi 2009, iar în 2010 a atins pragul de 25%. În condiţiile crizei economice tot mai acute, din 2011, tentativele sinucigaşe au crescut cu aproape 40%, anunţă Ministerul Sănătăţii elen.

×
Subiecte în articol: grecia, atena OMS
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close