Antena 3 CNN Externe Măsuri excepţionale la Paris, din cauza poluării. Maşinile vor circula alternativ

Măsuri excepţionale la Paris, din cauza poluării. Maşinile vor circula alternativ

Măsuri excepţionale la Paris, din cauza poluării. Maşinile vor circula alternativ
Sursa foto: Foto: www.veooz.com
17 Mar 2014   •   09:28

Poluarea care afectează de mai multe zile Parisul a determinat Guvernul să pună în aplicare, de luni, circulaţia alternativă în capitala franceză şi la periferia acesteia, relatează AFP.
   
Numai maşinile şi motocicletele care au plăcuţe de înmatriculare cu numere impare pot circula începând cu ora locală 05.30 (06.30 ora României). Şoferi ale căror maşini au numere pare vor trebui să găsească o alternativă: să meargă în maşină împreună cu alte persoane, să lucreze de acasă sau să folosească transportul în comun.
   
Pentru a compensa imobilizarea forţată a jumătate dintre maşini, transportul public va fi gratuit. Staţionarea va fi, de asemenea, gratuită la Paris pentru maşinile cu numere pare.

Aproximativ 700 de poliţişti vor fi mobilizaţi la circa 60 de puncte de control pentru a supraveghea circulaţia alternativă. Şoferii şi motocicliştii care vor sfida interdicţia vor primi amendă: 22 de euro pe loc sau 35 de euro după trei zile. Dacă refuză să se întoarcă, vehiculul lor va fi imobilizat.
   
Nu toate vehiculele cu numere pare sunt interzise: vor putea circula vehiculele electrice sau hibride, maşinile care au cel puţin trei persoane la bord, vehiculele şcolare şi taxiurile.
   







×
Subiecte în articol: smog poluare
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close