Antena 3 CNN Externe Mihai a murit într-un accident de muncă în Italia. Bărbatul, aruncat la groapa de gunoi de patroni

Mihai a murit într-un accident de muncă în Italia. Bărbatul, aruncat la groapa de gunoi de patroni

Caz revoltător în Torino după ce un român a ajuns îngropat într-o groapă de gunoi de proprietarii unei firme de construcții. Cei doi italieni au fost condamnați la închisoare pentru ucidere din culpă.

Mihai a murit într-un accident de muncă în Italia. Bărbatul, aruncat la groapa de gunoi de patroni
Sursa foto: Foto: torinotoday.it
13 Feb 2020   •   15:01

Vittorio Opessi, 56 de ani, și Antonino Marino, 55 de ani, vor sta după gratii ani de zile după ce au încercat să șteargă urma unui accident de muncă mortal care s-a petrecut pe un șantier, aruncând la groapa de gunoi cadavrul angajatului român Mihai Iștoc, de 45 de ani. Pedepsele au fost stabilite definitiv de instanța de judecată, marți, 11 februarie, la aproape 11 ani de la decesului bărbatului român, relatează Torino Today.

Victima și-a găsit un loc de muncă la negru la firma celor doi italieni. Pe data de 8 iunie 2009, el a murit pe un șantier din localitatea Venaria Reale, 16 kilometri distanță de Torino, în urma unui accident teribil. În timp ce spărgea un zid la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă murind pe loc.

Cadavrul lui a fost descoperit de un alt muncitor român, care i-a alertat pe patroni. Aceștia s-au decis să mușamalizeze totul, pentru a nu risca vreo consecință legală, având în vedere că românul nu era angajat cu forme legale.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close