Antena 3 CNN Externe Militarii ucraineni s-au filmat în timp ce minau un pod din Lugansk pe care urmau să treacă rușii

Militarii ucraineni s-au filmat în timp ce minau un pod din Lugansk pe care urmau să treacă rușii

Armata ucraineană a distrus un pod în regiunea Lugansk, pentru a opri avansul trupelor ruse către orașele Severodonețk și Lîsiceansk.

Militarii ucraineni s-au filmat în timp ce minau un pod din Lugansk pe care urmau să treacă rușii
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2022   •   13:20

Garda Națională ucraineană a distribuit imagini în care soldații Kievului amplasează explozibilul ce avea să distrugă acest element de infrastructură.

Se observă cum dispozitivele explozive sunt puse în zona unor elemente de îmbinare, probabil pentru a maximiza efectul distructiv.

Într-un alt cadru, un soldat se adăpostește lângă un vehicul, la distanță de pod, în timp ce o voce numără secundele până la explozie: "dva, odin" (doi, unu).

Momentul distrugerii podului este filmat de sus, probabil dintr-o dronă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

CNN precizează că înregistrarea, care nu este datată, a fost realizată în ultimele zile.

Vladimir Putin își demite comandanții de top din cauza eșecurilor militare

Autoritățile ruse ar fi înlocuit de la comandă mai mulți militari de rang înalt, din cauza performanțelor slabe în războiul din Ucraina.

Informația este difuzată de Ministerul britanic al Apărării, care a publicat și o listă a celor demiși la ordinul lui Vladimir Putin.

Generalul-locotenent Serghei Kisel, care a comandat Armata 1 de Tancuri de Gardă, a fost demis pentru că nu a capturat Harkovul.

Viceamiralul Igor Osipov, care a comandat flota rusă de la Marea Neagră, a fost demis în urma scufundării crucișătorului Moskva, în luna aprilie.

Șeful Statului Major al armatei Rusiei, Valeri Gherasimov, ar putea fi încă în acest post, dar este probabil că a pierdut încrederea lui Putin, estimează oficialii britanici.

Experții de la Londra spun că aceste demiteri vor face și mai dificilă misiunea armatei ruse.

"Mulți oficiali implicați în invazia Ucrainei vor fi concentrați probabil, din ce în ce mai mult, pe eforturile de evitare a vinovăției personale (...) iar asta va pune, probabil, și mai multă presiune asupra modelului centralizat de comandă și control din armata rusă, deoarece ofițerii caută din ce în ce mai mult să cedeze superiorilor deciziile cheie.

Rusiei îi va fi greu să-și recapete inițiativa în aceste condiții", au subliniat oficialii din Regatul Unit.

×
Subiecte în articol: pod minat Lugansk ucraineni
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close